Berat Baby 2 Bulan Kurang

hmm tadi pagi check baby utk 2bulan , berat dia hanya 3.7kg sahaja 😔 , anak saya fully bf boleh dikatakan kerap jgk dia menyusu 2-3 jam sekali tapi berat x naik dgn normal . ada tips tak mcm mana nk naikkan berat baby 😭 sedihnya saya misi ckp berat dia terbantut 😔 #pleasehelp #firstmom

3 Các câu trả lời

anak saya pun fully bf, bmi underweight sampai la 5 bulan baru normal. awal lagi nak tentukan baby ni bantut ke tak sedangkan baru 2 bulan. pantau je dan teruskan menyusu. dah 6 bulan kalau masih underweight baru cuba dgn pemakanan utk naikkan berat. salah satu benda yg awak boleh cuba buat ialah pastikan anak habiskan susu sebelah breast utk dptkan hindmilk yg ada lebih lemak. lepastu baru tukar sebelah lagi kalau baby masih nak menyusu

Tipsnya - Jaga jadual tidur baby. - Jaga jadual susu baby (ni awak dah buat✅) - Teknik penyusuan perlu betul. Pastikan baby menghabiskan masa selama 15min-20min untuk satu breast supaya baby dapat hindmilk. Jangan tukar-tukar breast.

berat baby masa lahir berapa?

1y trước

baby saya lahir 36weeks berat 2.04kg emergency czer 😢