Positif GBS

Hiii semua.. Saya didapati positif gbs.. Urmm.. Saya nak tanya, Ada cara ke nak hilangkan gbs ni? Sekarang pregnant week 15.. Haritu saja buat swab vagina, sebab ada keputihan sikit. ingatkan takde apa2, rupanya positif gbs.. Dr ada bagi antibiotik, kena habiskan seminggu ni.. Antibiotik ni tolong kurangkan atau matikan terus gbs ni? #ingintahu #firstbaby #pleasehelp

5 Các câu trả lời

hai awk..sy dulu ank 1st ade gbs..dia xkn ilang..mse besalin doc akan on antibiotik kt ibu n baby nnt..tp mse baby kuar nafas dia laju..doc pantau la smpai ok n bru bg baby tu kt kita..tu pengalaman sy la...klu ngandung yg ke2 pun doc ckp akan ade jgk gbs..sbb yg 1st dh ade

1y trước

sama2..tp mmg smpai besalin pun akan rse gatal je bende tu..sy smpai nangis2 xtahan

Boleh share tak keputihan awk rupa mcm mna? Sy skrg ada keputihan jugak. Awk ada rasa gatal2 atau takde?

1y trước

Sebelum kawin saya memang ada keputihan... Time awal pregnant, takde keputihan, masuk je 2 bulan, keputihan tu ada semula.. Ingatkan saja je nak buat test, alang2 dah pegi kk sebab demam... Sebab yakin keputihan tu biasa je, bila keluar result, dr kata positif gbs tu.. So bahaya sebenarnya.. Skrg ni dah letak ubat dekat vagina, dah makan antibiotik, masih ada keputihan tu setiap kali kencing.. Takde rasa gatal pon.. Tapi Kadang2 mungkin ada..

Keputihan awk brwrna ke.. Sy pun Kdg2 warna kuning kehijauan.

Maaf boleh sy tahu gbs tu apa? And mcm mana?

1y trước

Ohh terima kasih atas info☺️

apa punca boleh gbs awk? ada tanya dr tak?

1y trước

Kuman dari dubur*