Tolong saya

Hii saya mau tnya klau ikut last period sy 10 minggu 4 hari tapi bila scan 8 minggu mana yg patut saya ikut yaa? Risau juga 😅

1 Trả lời

kalau beza lebih 2 minggu, selalunya doktor akan ikut umur scan. sebab cycle kadang tak teratur, kadang kita ovulasi lambat atau awal dari biasa, jadi kiraan berapa minggu ikut tarikh period tu jangkaan je. kiraan ikut USG tu sepatutnya lebih tepat. tak perlu risau. tu perkara biasa.

11mo trước

inshaAllah tak ada apa2. first scan ni memang tu tujuannya, untuk tentukan umur pregnancy. sebab tu nama dia dating scan