Susu mengandung

Hii mummy😍 nak tnya susu apa yg perlu di minum untuk awal pregnant ya? #firstbaby #ingintahu #pleasehelp

16 Các câu trả lời

Hi mom! Saya minum susu Dutch Lady full cream je. Alhamdulillahh, lepas anak lahir, tulang dia kuat semuanya. Anak saya lelaki, memang kaki tangan dia kuat. Tapi saya bukan minum susu saja lah, masa pregnantkan dia, saya betul betul jaga makan minum ikut suku suku separuh. Tapi susu memang hari hari minum.

semua jenis susu brand ibu hamil awak boleh minum. cuma pastikan tiada gula tambahan. takut sangkut gdm. boleh juga minum susu full cream milk yg dlm kotak. mcm HL, Dutch lady dn etc ☺️

1y trước

most wc☺️. mcm sy bukan pengemar susu. jadi masa pregnant mmg jarang minum susu. tekak xboleh terima

minum susu HL srs bgus utk hb tau sbb ad acid folid dlmnya plus nurse juga suggest susu HL waktu pregnant bgus

1y trước

susu hl yang kotak tu awak kat mall kedai biasa pun ada . alhamdulillah sy minum maintain sampai skrg hb okay tapi still juga consume acid folid vitamin yg klinik bg cuma jgn minum dgn susu ye minum dgn air masak ye

x susu hamil pun bole..x mnum susu pun x pe sbb x wajib mnum susu.. bole ambil calcium / mkn lbih byk protein..

sy minum calla milk. lps pntg pon minum. skrg anak 4 bulan pon masih consume calla milk. susu bdn jd pekat

Sye mnum susu Frisomum, okay lar .dri awal mual2..mnum susu tu okay..susu HL tk kene dgn sye, skit prot..

Sy minum susu wildan mama premium. Susu kambing. Sy minum sebab ikthtiar taknak bg anak jaundice, InnshaAllah.

1y trước

Minum sampai skrg.. sy skrg dah 32weeks

Cam sy minum susu kambing wildan mama premium, harga agak mahal juga.

1y trước

owhhh minum brpa kali sehari sis?

Saya awal prgnant aritu minum Dutch lady fullcream je sampai la skg 35w5d

1y trước

GDM tak sangkut😊

semua jenis blh.. wlupun susu kotak.. asalkan yg kurang gula..

1y trước

owhhh okayy tq info🤗