due 27/6 ada yang dah bersalin ka ?

hii mommy ada dak kat sini sama due tapi belum bersalin ? semalam saya ke pac sebab turun lendir campur darah tapi sikit sangat dan baby kerap mengeras . tapi dr suruh balik dulu sebab bukaan baru 1cm & tunggu lendir campur darah tu turun banyak sikit beserta sakit yang kerap contohnya 10 minit sekali , sebab nurse cakap normal dekat nak bersalin turun lendir campur darah . esok scan 40 weeks dekat kk . ada tips tak untuk cepat bukaan selain berjalan ? kalau bersama suami boleh ka ? sebab saya dah ada tanda lendir campur darah tu cumanya tak banyak . ada tips apa apa dak ? saya first mom risau ter overdue plus saya ada gbs 🥺

1 Trả lời

hai awak. dah bersalin tak tu? 🤭 jangan risau overdue. kalau tak ada masalah kesihatan apa2, inshaAllah kheyr tu. tunggu je. boleh nak bersama suami even kalau dah turun darah pun. kalau dah leaking/pecah air ketuban baru tak boleh bersama suami, sebab ada risiko infection pada baby. moga Allah mudahkan urusan awak & baby ya 🤍

3mo trước

hii sis , alhamdulillah saya dah selamat bersalin. hari ketiga dah harini 🤭 thankyou yaa jawab soalan saya moga Allah permudahkan urusan awak juga 🫶🏻