Hii all mommies..sy bru hamil..first period date for last period blan 2 haritu..klau kire2 sy dh 11mggu cmtu..tp scan doc kate mcam bru 7mggu..how?

Hii all mommies..sy bru hamil..first period date for last period blan 2 aritu..klau kire2 sy dh 11mggu cmtu..tp scan doc kate mcam bru 7mggu..how?

9 Các câu trả lời

ha mcm sya jgk dear...last priod bulan 17/1...lepas p scan bulan 4 hritu bru 6 week masa tu kalau ikut kandungan sya dgn tarik last priod dah 12 week tpi docter scan kali kedua ni skg kandungan sya baru 12w5day....kalau ikut lmp memang x ngam la...dokter ckp tggu 2 week lagi bru double scan blik kandungan sya...hrp2 semuanya ok la....doa2kan sya jgk mommies....

Xpe sis.. Saya sendiri pun first time preggy. Now dah 20weeks.. EDD saya x ikot pun dr tarikh last period.. Doc estimate ikot saiz baby sbb if ikot tarikh last period mmg x tally langsung.. Haritu lebih 3x jugak la nk confirmkan EDD.. 😅

same macam saya .. btul2 same haha saya pun msa first scan ptut dah 11week tp scan bru 7week .. and bila dah 19 week saye buat detail scan . and kt situ dia ikut last period saye plak ... haha

Smela kite..dlm 11w..mle2 scan dpt 11w..pastu repeat scan dpt 8w..pning jgk..last2 refer pakar die suh f0llow yg 1st scan..die ckp yg 1st lg tepat..😊😊

sama❤️ sbb ovulation lambat n baru lepas ovary drilling dec 2018. nnti kena mai scan blk. harap2 janin ni sihat dan kuat. 7y menunggu😢

5y trước

yg pertama, sebelum ni 2kali miscarriage

mommy kene mkn mknn yg bernutrition tau .. supaya baby dpt membesar dgn sihat . scan bg anggaran ikut saiz baby

Tulaa..sbaek ade yg mcm sy..hrp sume nye ok la..nt kne scan lg..doakn ye mommies..

Awal awal memang mcm tu bila scan, ikut size baby and check against period date

mungkin ovulasi awk lambat.. sbb tu usia kandungan x sama dgn lmp ☺

5y trước

bole terjadi if kitaran haid x tentu kata docter...