Nak tanya Sye smlm Gy klinik masuk makmal dan katanya ujian air kencing Sye kotor ..

#Help info

5 Các câu trả lời

kandungan Sye skrg 30 mngu 3hari .. sbb sebelum nak buat ujian air kencing tu. Sye tggu nama giliran di panggil utk ambil nombor, sebabkan lama sgt Sye tak than nak buang air kecil , jadi Sye masuk tandas dahulu.. lepas dari tu nama Sye di panggil Sye trus gy makmal utk ambik darah dan ujian air kencing, tpi sayangnya Sye tk dpt dah nk kencing sbb da kencing dulu tdi, sudahnya dpt sikit sgt2 air tu , tu pun kencing yg permulaan apa lagi tggu kat makmal sudahnya keputusan kata kencing kotor 🥲da habis checkup jumpa doktor apa semua , doktor bagi resit utk ambik ubat , sekali Gy farmasi Sye dpt ubat utk kencing kotor 🥲 dan kena habiskan selama 7 hari , 2biji 4 kali sehari ubat hijau putih .. jadinya Sye kena tak puasa selama 7 hari .. kesimpulannya Sye nk tanya mommy's2 ada ke yg mcm Sye ??? panjang pulak mukadimah .. sbb ujian urine dia nak kencing yg pertengahan, jadi sbb tak ada air yg keluar dah sudahnya dpt yg awal2 sgt2.. semoga baby Sye baik2 sahaja 🤲🏻 da la kena makan ubat tambah darah lepastu kena plak makan ubat nih.. Sye risau jugak sbb 1hari 4 kali kena makan ubat utk kencing kotor tu .. please 🥺 share kalau ada yg sama mcm Saye 🙋🏻‍♀️🙋🏻‍♀️🥹🥲

2mo trước

alhamdulillah.. boleh la Sye amalkan lepas nih 🥹tu la ni first time plak sangkut.. sbb keluar sikit sgt2

saya isnin baru2 ni kencing kotor😂 dekat KD kemain pekat likat warna kencing sampai misi detect kencing kotor..bila pergi dekat KK ..ehh elok ajee amik ujian darah apa semua...tapi salah saya lah sbb amik kencing permulaan...sbb tak tahu cara pengambilan air kencing...main tadah ajee...sekali doc kata air kencing naik 1 point ajee..bila dia tanya cara pengambilan air kencing, dia kata..kalau macam tu, mmg akan detect kencing kotor lah..tapi ujian darah apa semua elok ajee😂

2mo trước

doc takde bagi ubat pun...huhuhuhu cuma dia suruh banyakkan minum air kosong lah

sy isnin lps, ujian air kencing pertama ok.disebabkn sy cirit birit mlm tu, doc suh repeat ujian air kencing UFEME,sekali kencing kotor. tp doc tnya, awk nk berbuka atau nk teruskn puasa.dgn relahati sy berbuka la, doc suh minum air byk2 nnt dtg repeat UFEME lg sekali, baru la ok. klo x, mmg nk kncing pn rase x selesa bila kncing kotor keluo nye x byk pn.

sbb posa kan tu kencing kotor x ckup air. pasni mlm nk p kk tadah ja air kncing dlm botol urine. nt tuang ja kt cawan sna. diam2 ja jgn gtau nurse. bnda xda ap pon just sbb pekat tu sgkut kotor

2mo trước

haha sbb sy penah dh awal2 dlu cmtu la sgkut protein air kencing. smpai Dr bg tong besaq soh tadah air kncing 24jam nk tgk btul x kotor. last2 result elok je. tula puncanya sbb silap bg air kncing pekat je mmg confirm sgkut. so kalau rasa payah nk kncing, stnby ja air kncing yg jernih siap2 bwk p

Saya pernah kena UTI masa 2nd trimester. Dapat antibiotic dengan ubat bancuh dalam air.