Hb Low dan 2 minggu lagi jika tak naik, kena masukkan vitamin dalam darah

Hb makin low walaupun dah ikut perancangan doc. Sekarang bacaan 10.1. Jika next 2 week masih lagi rendah dari 11, akan masuk vitamin dalam darah. Sape ada pengalaman macam boleh naik semula dalam masa sekejap? #pleasehelp #bantusharing #advicepls #ingintahu

5 Các câu trả lời

sy booking 9.8 skrg maintain 12 ke ats skrg baru 27w just share tau sy ambk maltofer 2bijik maltofer tu kena kunyah dgn mknan terakhir sy mkn tp tk lalu nasi sy mkn dgn roti last tu baru gigit maltofer bila dh mkn maltofer jrkkn mkn apa yg protein kalsium susu ke oat ka kena jrkkn kecuali vitamin ngn zat besi mcm buah ,lpstu pg ngn mlm sesudu pati delima gulsan, mlm minum susu sblm tdoq kdg2 susu anmum sy cmpoq oat ori tu ,kdg minum horlick ..teh n milo kurangkn seminggu sekali tkpa buat rasa2 tp sy bedal jgk milo seminggu 5kali🥹 satu lg sy konsisten sbb tanam dlm kepala otk betapa scarrynya sy dgn jarum utk check 2mnggu sekali dgn masuk vitamin etc seriyauuuu

1y trước

beli sendiri sbb kk sini tk supply ubat maltofer

sebab saya pun hb bawah 10.3, jadi saya share. sekarang hb baru naik 11.1. saya makan ubat iberet dgn sunquick oren tanpa tambah gula. everytime makan nasi dgn lauk dan sayur pun saya amik sunquick oren juga utk minum

1y trước

haa ni pun patut ada kat rumah Salunya ada sunquick. Ni dah habis dah tak beli.

Sy MCM awak juga .sy makanan yang blh naik kan hb .sy tk minum yang berkafe .hb alhamdulillah naik cantik .klu tk blh MKN hati lembu awak cuba MKN kerang ke .sy ini tunggu masa je nk bersalin

1y trước

Baik.. saya cuba. Terima kasih.

saya consistent makan zincofer minum dengan sunquick.. kadang malam atau pagi saya minum anmum Materna alhamdulillah skrg hb dah okay 12.6+

1y trước

make sure anmum Materna yang plain ye hihi atau boleh minum tiap malam before tidur sebab siang kita dah amik zincofer

awk beli ubat nama sangobion di farmasi. zuppp terus naik. in sha allah tu kalau serasi. bole cuba. kawan sy 10 lbih je. skrg latest naik 11.6..

1y trước

nanti saya carik.