12day

Hayy.mumiyyy yg berpegalaman ,,boleh tanya tak cam mane nak buang kuning baby,,,

12 Các câu trả lời

sis minum susu kambing atau mkn anggur itam . lps mkn atau minum tu bru bf ank. lpa tu sis bole bg bby kne matahari pagi yg dlm kul 7 8 pagi tu . jgn jemo ye . hnye bg kne je kulit bby dlm 5mint tu xpe bwk jln dpn umh pon bole . ari2 setiap pagi . In Shaa Allah trun sikit2 . antra lmbt n cpt tu brgntg pd bby . asal kn bby xpns . lps tu sis kne rjin2 susu n check pampers ank supye dy kerap kencing dn berak tok buang kuning . smoge bby cpt sehat ye

5y trước

ye btol tu ank klau kne kuning wlau pon xtnggi kuning dy dy ttp kuat tido . kita yg kne usaha kejut kn bby bg susu kerap bru ank cpt sehat . 😊

Mandikan air durina belanda ..pagi sekali , ptg sekali .. Ramas2 daun dalam air panas yg baby nk mandi, lepastuu mandikan , selawat atas nabi 3 kali..kelurga sya guna cara nie je .alhmdllih..semua oke baby pon kuning turun elok ..kene buat hari2 selagi kuning x hilang

1 je sy amalkan. sy minum sup/bt jus buah kundur. bg anak mndi buah kundur. jngn makan apa2 makann yg bnyk rempah ratus dan jngn minum sup yg ada halia atau serai.

Bagi bby susu dengan kerap,bagi susu sejam skli.,xpun g kdai sengseh kta nk ubat kning utk bby,dia mcm uncang teh tu. Jgn jmur bby nurse ada bagitau.

Bg bby serbuk mutiara beli dekat kedai ubat-ubatan Cina..bg masa selepas subuh...InsyaAllah kuning turun mendadak..

Kerap beri susu badan. Anak saya dlu setiap 2 jam saya kejut untuk susu kan . Alhamdulillah kuning kejap je turun

Bgi mndi awai sblm check kuning. Bgi air suam 1 2 titik. Angur pcit dkt bby bkn awk minum nnti sjukkk bdn angin .

Banyak susu ibu, selang dua jam kejut and paksa baby minum. Tapi kalau baby darah O, lama sikit nak turun

Banyakkan menyusu, baby yg ada kuning asyik tidur. Kejut dia selalu untuk menyusu.

Bykkan menyusu baby mommy...klu boleh selang 2 jam pn xpe...huhu