sonographer salah or saya?

haritu scan baby 15weeks. tapi tk dapat gambar full baby seketul. dia ckp baby saya 15/16weeks dh besar so tk muat 1 screen nk amik gambar. saya tk dpt tengok keadaan baby. dia cuma ukur kepala kaki jantung perut je. soalan nye betul ke baby 15weeks tk muat screen and tk dpt amik gambar salam ultrasound?#firstmom #firstbaby #pleasehelp

7 Các câu trả lời

saya sendiri pon kena jntung bby laju. pergi sono tu 23 minggu deyutan jntung bby 167 xblh dy suruh refer kt dokter kesihatan ckp deyutan jntung tggi. tp bila saya p jmpa nurse kt klinik kerajaaan nk jmpa dokter diorang ckp bby kecik lg ..mmg tggi lgi deyutan tu. .kena tggu 30 minggu keats klau msh tggi ..bru diorang pantau ..rasa klinik sono tu bkn pakar sangt kot 😅

11mo trước

Sono mmg bkn pakar. saya da kene haritu, doktor ckp Sono tak pergi medical School pun, mereka mcm technician saja. Tp detail scan dekat hospital or dgn doktor charge mahal sikit banding mereka ni.

Setahu sy lah Muat jew sis Sbb gambar tue boleh besar kn n kecik kan Sy br jew scan semlm 16 weeks dh bby Mmg bby besar dh tp Klu kata xmuat dlm 1 gambar rasa eh mcm x jew.. Sis scan swasta jew government?

1y trước

Lah yekew.. sis cuba scan tempat lain lah cmtue, maybe orang tue xreti pakai mesin tue kot hahaha.. Pelik juga kata x muat 😅 Sy ni pregnant anak ke 3 dh First time dgr xpat scan full sbb bby besar 😅 Pelik2 jew jwpn dorg

saya buat details scan masa 24 weeks, baby berat dah 700gram tapi elok je boleh nampak😅 sbb boleh zoom in zoom out mesin dia tu, saya buat dekat sonobee dan mmg sonographer bertauliah yang assist.

11mo trước

saya buat dekat Sono@Putrajaya (Megaclinic Zahran Putrajaya)

Soni yang salah, saya buat detail scain 22weeks haritu elok je sono scan penuh

Bkn bleh zoom out ke bg npk full .. mgkn dia x pndai kot. Atau mesin tu x blh

Ultrasound ni user dependent, ni mungkin staff dia tk reti

Awak scan kat mana