Bukaan 2cm selepas contraction pada 12/7

Haritu saya pergi Pac pda 12/7 sebab ada contraction, dr cek dah 2cm, stuck 2hari 2cm + contraction dah stop. Dr suruh discharge dulu. Agak2 bila yg bukaan penuh? Sebab ank first dr ckp lambat sikit.

5 Các câu trả lời

Betul! Sulung lambat. Saya haritu sakit namatiii dah tapi rupanya dok 3cm tu lah 12 jam. Hahaha. Lepas 12 jam tu baru pecah ketuban and cepat fully dilate. Tak sama setiap orang. Sementara boleh exercise cepat bukaan tu buat la dulu. Sebab bila sakit sangat tu bernafas ja yang mampu 😂

bykkn jalan je.sy pn bukaan 2cm tp sndri mtk balik dlu.pastu Sy jalan2 dgn suami..mlm mengeras tp xsakit sgt..pegi balik hsptl pkul 12 mlm.trus kna tahan...tgh mlm mengeras kuat skli sakit..trus beranak jam 2pagi.huhu.10/7..due Sy 21hb 7

2mo trước

xde turun tanda ape pn...cma mengeras je..bla dkt beranak TU bru mengeras skli sakit ..trus tolak ke lobour room.kli ketiga teran Bru keluar anak huhu

Sama sis omggg haha saya pi 13/7 2cm jugak then sampai harini takda apa2 tanda dah. Nasib baik la saya kata nak balik dulu. Contraction pon dah stop semalam 😂😭

2mo trước

Saya dah baca mmg depends on mommy’s lifestyle. Boleh je pergi berminggu jugak. So saya pon redha je lah kalau baby nk keluar betul2 ikut due date.

bersama dgn suami hari ii sis.. tu tips dr sy sbb sy lps bersama dlm brp jam rasa nk bersalin g hspitl dh 3cm trus wad esok ny bersalin

2mo trước

alhmdulillah selamat bersalin sy pun mnunggu masa due 26hb

It depends. Saya dalam 24 hours fully dilated and delivered