i made a mistake bagitau kat buku pink.

Haritu saya bukak buku pink, doctor ni jenis saiko jugak la dia bnyk tanya kan.. tapi tekaan dia betul. Jadi saya bgitau la saya pernah hamil tapi dah gugur. Sebab masa tu saya bukan islam, jadi dia pun tulis kat buku. Aborted blablabla 2014 mcm tu.. tapi suami sya tahu... Lepas suami sya nampak kt buku tu dia marah saya .sbb benda ni tk pernah cerita dngn family dia. jadi tak tahu mcm mana nak sorok buku pink bila family belah suami tanya, sudahla kakak ipar saya pun doctor , saya tkda family la sbb anak yatim.saya asyik fikir mcm mana nak sorok kesilapan ni .takut sebab ni semua aib.. 😭

26 Các câu trả lời

Emm no need to tell anybody..cukup suami seja yg tau.. Past is past.. Just dont get stress sis, baby condition is more important than anyone else..

Awak simpan je baik2 buku pink tu, jangan tunjuk2 kat org.. takpe tu hak awk, kalau diorang mintak pun cakap mmg tak nak share hal privasi.. kesian awak

Mak ayah, family syvatau mertua x pernah nk mntk tgk buku pink tu pun.. bkn buku rujukan 1 family.. better simpan elok² buku tu..

akk ipar sy pun dokter. tp sy xpnah tnjuk buku pink ke dia. simpan je. explain kat suami elok2. utk kite2 ajee.

Tak pernah pulak orang lain baca buku pink saya. Anyway, since husband dah tau terus terang je lah. And tak perlu libatkan keluarga pun.

4y trước

Kalau husband patutnya tak jadi masalah. Simpan buku pink elok2. Jangan stress2. Tak elok untuk ibu&baby

Ai...buku pink pon kne tnjuk kat fmly belah suami ke?ermmmmmmmmmmmmmm.......mak sy sdri xpenah belek buku pink sy

4y trước

N xperlu tipu ckp buku pink doc pgg...sbb doc mmg xpgg..semua org tau..sbb doc ade buku rekod simpanan dorg....nati lg nmpk awk tipu tu

kasihannya sis. moga Allah mudahkan urusan. tapi family xda hak rasanya nak semak buku pink. kalau husband tu ok lar.

Xpayah tunjuk buku tu.. Bgi tgok gmbr scan baby je ok da.. Bincang elok2 k dgn somi.. Harap semuanya baik2 saje..

Tak pe. Sabar ini adalah semua dugaan. InsyaAllah semua akan baik2 je. Tambah dn jgn stress kesian baby

Knp nk BG tau fmly belah suami? Klu suami dh tau biar suami jela Simpan. Knp nk kena BG tau 1 fmly?

4y trước

kadang2 sumai bengok semua benda nk cerita kt family ,