Tak period, telur banyak ?

Hi, haritu saya ada pergi klinik utk buat ultrasound. So far alhamdulillah ok. Borak2 dgn Doktor, dia ada bgtahu kalau org yg jenis datang period 2-3, 3-4 bulan sekali tu telur dorang hasilkan banyak terkumpul. Berbeza dgn org yg dtg period tiap bulan telur dorg setiap bulan berkurang. Soalannya, maksud Dr tu telur yg byk tu boleh buat potensi seseorng hamil tu tinggi ke sbb terkumpul dgn byk?

1 Trả lời

Telur banyak selalunya pcos. Telur banyak tapi tak matang. Semua kecik2. Untuk pregnant, telur perlu membesar pada saiz optimum (dominan). Telur yg matang akan pecah dan bertemu sperm.

5y trước

Kena tanya doktor sis.