Mitos atau Fakta ?

Haritu pergi scan utk 37 weeks , dokter kata berat baby dah dalam 2.8 kg, sihat dan besar . Aduhai, bukan dokter je yg terkejut sya dan suami pun terkejut . Dokter suh sya control makan . Suami pun larang sya makan banyak ? Sya takdela always mkn byk cuma time ada selera tu nk makan smpai puas, sbb skrang ni makan dh tak rsa nikmat makan . Mean sya makan tpi tak rsa kenyang lansung . Haihhh , sabar jela . ? Then sya terfikir, betul ke makan/kunyah ais batu memang boleh sebabkan baby besar ? Sebab kalau ada ais mmg sya kunyah mcm keropok ? sya mula terasa petua tu betul . ? So , mitos atau fakta ?? #38weeks

2 Các câu trả lời

Ais xkan sbkan baby besar. Tu mitos semata2. Yg sbkan baby besar, bila mnum ais ngan air manis. Sb gula dlm air tu yg bsrkan baby

5y trước

Tula sya pun confused psal mitos tu . Ada yg ckp fakta ada yg ckp mitos . Ouh minum ais dgn air manis ? Tapi sya rsa sya jarang minum air manis dan ais . Minum air puteh dengan ais banyaklah 😅