FETAL HEART RATE

haritu i scan baby 8weeks nampak jantung je kelip2. i tanya doctor. tkboleh nk dengar or kira BPM ke ? dia ckp tkboleh lg sbb baru 8weeks. tp kenapa kt dalam ni semua dh boleh kira and dengar jantung baby ya? i tk tanya banyak la sbb doctor dh ckp mcm tu. korang mcm mana boleh dengar and tahu BPM ya? #ingintahu #pleasehelp

4 Các câu trả lời

Saya 11w pun doctor x bagi dngar lagi. Skadar nmpak kelip2 tu pun saya dah bersyukur dah. Sbab masa 8w scan kat private doctor tu ckap dngar jantung awal trimester risiko, sbab ade frequency direct kat jantung baby tu. Sbab tu ade kes 7w dngar jantung pastu repeat scan 9w baby stop membesar dari 7w dah , dah takde denyutan jantung. Camtu la doctor tu bagitau. Pastu 11w scan kk pun sama doctor x bagi dngar pun. Just skadar nmpak kelip2 ok dah. Doctor ckap awal2 biasa x jelas sngat bila dngar.

1y trước

Alamak takutnya dengar. Semalam saya pi scan masa 7 weeks kat klinik swasta doktor tu bagi i dengar heartbeat. I pulak tak tahu pasal ni. Harap2 takdak apa la jadi

8w memang nampak kelip2 sahaja. itu yg penting. jntung bby blh measure when kndungan reach 20w and above.

Tk boleh dgr bawah 12 minggu sebabnya pkai heat wave yg boleh burn the baby. Ni i tanya sono

Saya 10 week pun dr xbg dengarrr lagi . 12 week ke atas baru dengar . As long as kelip2