40w1d masih belum bersalin ..

Harini saya 40w1d tapi belum bersalin 😭 baby kerap mengeras , sakit on off . saya ikot je tips org bagi tapi masih x mnjadi 😔 ada cakap isap air hujung rmbut , bnyak berendam , minum coke dan makan nenas . semua dah tapi takjugak mnjadi tips tu .. sya dah stress 😭😭 doakan saya mommy semua , saya takot kena induce ataupun ceaser 😔😭

23 Các câu trả lời

moga dipermudahkan urusan bersalin.. ok je kalau 40w1d belum bersalin lagi.. belum sampai masa nya lagi.. semoga dipermudahkn urusan nk bersalin ya.. didoakan semoga dpt bersalin normal dan dpt menyusukan bayi

Sy penah czer and normal. Now ank ke 4 sy mmg sengaja pilih czer sbb lg senang beranak dan jaga lepas pantang. Kalau tau ank sulong lg sy dh czer huhuhu...So x perlu takut kalau czer.

dah lepas due tu boleh pi serah diri dah. jgn takut kena induce, sama je sakitnya dgn contractions. better pi cek sbb takut karang baby stress kt dlm.

Kdg kerap mengeras , n lambat genap 10 baby punya pgerakan tu tanda dah ada bukaan or baby ada msalah, kena pergi hosp sis..

induce or czer both ok sis..yg penting baby n ibu selamat..basically contraction tu mmg sakit sis..bykkan berdoa..

makan telur ayam kampung mentah. kawan saya 2 orang ikut petua makan telur mentah. beranak pun senang

2y trước

sy pun makan telur ayam kampung mentah campur dgn limau. pkl 8 sampai hospital check bukaan 2cm. setengah jam dah 4cm. tapi sy punya contraction dia luar biasa dah la BP tinggi, last2 kena refer HUSM sakit yakmat. sampai menjerit jerit sakit dia nurse tak bagi teran bila sampai HUSM masuk LR terus bersalin. anak kedua ni tak sanggup nak buat dah sbb sakit sgt

Ada buat senaman ka sis??? Kerap bersama suami pun satu tips juga, jalan itik,squat smua tu

Sy kna induce ubat ngn drip..sakit sngt2 drip..last2 czer..tpi still bersyukur bby selamat

Syukur saya dah selamat bersalin pada 7/2 dan bersalin secara normal .

sis minum air kelapa .dgan bersama suami dgan kerap .