Nak tanya...

Harini saya 37w 2d , dari bahu sampai pingang rasa mcm cucuk2 tapi boleh tahan lgi , ada masa tu perut rasa kena cucuk2 juga boleh tahan tpi merana la juga . tapi takda kluar darah2 lgi air ketuban pun tak pecah lg . confius nya dgn contraction . sbb ada yg ckp dia takda apa apa tanda hanya sakit blkg , dtg hosp dah bukak 3cm . bhg vagina tmpt beranak tu pun tgh ngilu kesakitan . perlu ke pergi hospital / mmg normal mcmni .

2 Các câu trả lời

Kalau pi hospital kalau check ada bukaan mmg akn warded terus..boleh je sis nk pi hospitl,.mcm sy yg firstime bersalin..xtau pon contrction, ingtkn braxton hick sbb sakit tu blh tahan lgi, xde pecah air ketuban xde sakit2 lain..cuma rasa cramp mcm senggugt ringn..sy hold dlu xnk pi hospital, tp mlm tu mkin kuat plk sakit contrction n kuar drh setitik dua..pi hospitl rupanya dh 3cm..2jam lps tu selamat bersalin ank sulung..skrg dh msuk 34hari bpntang 👩🏻‍🍼

2mo trước

Sy overdue 2hari..start sakit pon lps sy bnyk berjln pusing2 mall sehari sblm tu..xsngka esok start sakit n bersalin 😅 dhla xde pglmn dgn contrction ni..ingtkn sakit perut biasa je

sllu nya kalau laluan dh buka mmg trus warded sis. skrg ni mcm mana sis?

2mo trước

sakit contraction tu mcm sakit sengugut tp lbh terok. dia akan makin kerap mcm perut memulas. sakit yg tak terkata. mcm nak putus nyawa sakit dia sis. mmg sakit yg x bole bawa bincang dh. jgn kan bcakap. nak senyum pun x mampu kalau dh sakit