Due 22/7 ni.

Harini masuk 39weeks. Tapi belum turun tanda apa apa lagi cuma malam tadi dah start tak boleh nak tidur. Rasa serba serbi tak kena 😆 Pastu pulak mimpi keluar darah banyak hahaha adoi risau betul saya. Saya lagi risau kalau overdue 😭 Doakan saya ye mommy semua.

15 Các câu trả lời

sy due 17/7.. Alhamdulillah dah selamat bersalin 13/7..sblm ni cmtula..sakit main²...mengeras pastu elok je lg..sampai hari nak bersalin, start magreb rasa sakit makin kerap, dh tak boleh tidur..pusing² je berjalan dalam rumah. Kononnya tgu tanda kuar lendir darah rupanya terus pecah ketuban. Nasib hospital dekat je terus ke hspital dlm 2.30 pg..3.35pg selamat dh..suami pun xsempat teman. Kena register sana sini..huhu. Saya doakan rakan² seperjuangan semua bakal melahirkan dengan selamat. Insha'Allah Allah dah pilih waktu terbaik untuk kita semua ☺️

Saya pulak due 25/7 ni.. Pun xde tanda.. Tidur dh x lena.. Perut kerap mengeras.. Serba salah nak tidur dgn pinggang sakit.. Ada masa kaki kejang.. Nak bangun nak duduk sakit2.. Baby julai ni mmg suka buat suprise.. Seronok duduk dlm perut agaknya 😂

2mo trước

@Adda last scan berat baby berapa? Saya ni risau kalau makin lama baby makin besar 😂 susah pulak nak meneran

Saya haritu pon deliver masa week39. Turun darah dua hari tapi takda sakit contraction so kena stay rumah dulu. Risau kita tapi monitor gerak baby ja. Dah sakit kerap tu baru gerak spital and kena masuk ward. Semoga dipermudahkan urusan mmy semua

sy due 21/7.. mmg malam² rasa nak tidur tak lena sgt. malam² perut kerap mengeras, bila siang ada juga tapi tak mcm malam. hopefully sgt bersalin sebelum due lagi beberapa hari ni. semoga kita dipermudahkan urusan bersalin 🤲🏻

2mo trước

boleh je search teknik pernafasan jamumall kat tiktok.. nanti keluar la video² mcm pernafasan tu

Sy due 27/7 ni tapi ada follow up hospital semalam. Sbb dah 38 weeks 3 days so Dr seluk utk check bukaan, rupanya dah 1cm. Skrg tengah tunggu jelah contraction. First mom juga.

Sy pulak due 23/7. Perut mengeras2 manja & sakit kat celah2 kankang gitu je. G cek nurse gitau bby belom masuk saluran 😅 21/7 kena serah diri kalau belom bersalin

2mo trước

Yer kalo 21/7 tk bersalin lagi, kena g KK ambil surat utk serah diri 😂

sy due 29/7 ni. perut mengeras je terutama tiap kali lpas mkn..walau mkn xbnyk pn. lps tu ada jgk sikit cirit birit.. hmmm hrp sgt bby dpt kluar sebelum due.

saya due 27/7, 14/7 dah selamat bersalin baby girl.. saya banyakkan berjalan lepastu buat ketuk ketampi masa 37 minggu, 37minggu 5 hari dah 2 cm

sma la.. due 23hb xde tanda2, mengeras biasa je.. 22hb kne serah dri.. moga urusan bersalin kita dipermudahkan.. aamiinn

2mo trước

haah.. doc dh bg tarikh masa last checkup kat O & G hospital

Beza kt shari ja,sya 23/7 pun blm ada tnda² nak bsalin...mudah²an la dlm mggu ni 🤲🤲