Makin dekat due, keputihan pulak ada. Normal ke?

Harini dah 38w3d. Subuh Pagi Tadi Bila check pad, Ada keputihan jernih sikit je dalam 1cm. Tapi kerap pantau smpai Petang n mlm tukar pad. Takda pulak keputihan Yang keluar. Tapi Bila midnight nak pergi toilet kencing, eh ada pulak keputihan Balik, Tapi da start bertukar warna nak ke hijau(kuantiti pun sikit) Btw baby harini kerap menimbulkan siku,lutut and kadang2 mengeras. And denyut2 Kat ari2 Normal ke Macam ni? Sebab sepanjang pregnancy Mmg xda keputihan. Atau ni salah satu tanda bersalin. Anak ke2, Anak pertama xda pun tanda2 ni. Edit : saya da selamat bersalin, hari yang sama saya tanya soalan ni 😂

4 Các câu trả lời

sya tengah mmgalami keputihan sjak dkat2 nak bsalin ni .. normal je selagi tak brbau busuk .. sy juga msa midnight je ada 😂 pagi takde pulak 😅

2y trước

Saya takda sakit apa pun. Cuma lendir2 cmtu yg saya tanya sebelum ni. Tapi haritu saya terus g pac Check Sbb sakit pinggang n ada perasan leaking. Tapi bila kat pac doc Cek xda leaking and sample check vagina pun bukan keputihan. Tapi bila seluk, da buka jalan 3cm. So doc suggest ddk wad. Ambik tunggu katil, dr pkul 10-3ptg, 3.30 da rasa sakit perut n sakit ari2 Sikit2. Ingt Sbb lapa Sbb tgu lama. Pkul 4ptg dpt katil, belum smpt nak baring, dtg pulak contraction. Tapi x leaking lagi. Misi seluk da 6cm terus kena tolak LR. Pkul 5 da bersalin, misi yang pecahan ketuban saya masa bukaan da 7cm.

ouh . bgtu ka sis , saya mcm tu la , kputihan berwarna hijau . bnyk pula tu . bila cium , xda juga bau . tu tanda² juga ka sis

2y trước

ouh tq sis . sya ank ke 4 . skg perut memulas2 mcm masuk angin . 😥 sya da 38w 6d . semoga sya d permudahkan bersalin .

Hai. Sebaiknya bagitahu nurse akan check. Either keputihan tu merbahaya untuk bayi atau tak.

normal jh tu