38w5d Belum ada tanda lagi

Harini dah 38w, tapi still belum ada tanda tanda baby nak keluar 🫠 dia seronok agaknya dalam perut ni. Due 27/4, harini still aktif berjalan sana sini siap pergi service kereta 😂 dah macam macam exercise buat ni. Sambil masak pun exercise lagi. Tolong doakan saya cepat bersalin sebelum raya secara normal ya semua. Mana tahu ada doa yang termakbul. Terima kasih

12 Các câu trả lời

Nak bagi amalan untuk turunkn tanda dgn cepat..Due sy sptutnya 22/04 tapi 14/04 Alhamdulillah sy dah bersalin masuk LR pukul 4 stgh pagi pukul 6:49am dah bsalin..Amalkan ni baca Bismillahirahmanirahim sebanyak 787 kali setiap hari..Nk senang baca dari subuh 156,157,158,158,158= 787..Selepas baca Bismillah doa bnyk2 inshallah mudah bersalin.Sy Amal ni dlm seminggu Alhamdulillah terus turun tnda nk bersalin, dan contraction pun smooth ja sakit dia smpai ada akak kt ward ckp sy tgk awak tenang sgt😅..Selamat beramal.

Due date puan sama dengan saya. Sampai harini masih kerja macam biasa naik turun tangga. Setakat ni masih belum ada apa-apa tanda bersalin lagi. Saya pun harap dapat bersalin sebelum raya dan dipermudahkan segalanya. Semoga urusan kita dipermudahkan ya puan.

1y trước

Oh yeke? Saya nak ajak husb pergi hospital tapi takut kena marah dengan dr pula nanti sebab takda apa apa tanda pun

sama lah kita..date 27/4 nie..belum ada lagi tanda2 nak bersalin ..dah macam2 buat..mukim baby suka lagi dalam perut nie..mukin bagi kita raya dulu kot..hihihi..

due data sama..27/4.. belum ada tanda² lg.. igt boleh beraya dgn bby.. tp dia lg seronok dk dlm perut ibu.. bia la dlu.. ibu beraya makan puas² la dlu nampk gayanya

1y trước

Tulah, ingatkan nak beraya dengan baby tapi rupanya dia suka duduk dalam ni lagi agaknya. Bagi mak dia beraya sakan dulu 😂

sy esok dh masuk 40weeks...turun tanda darah tapi belum contraction....hanya buka 2cm shj...doakan esok baby nk keluar sama birthday dgn ibu... ❤️

1y trước

Semoga dipermudahkan urusan awak. Dah bersalin ke?

Due date kita sama sis. Tips saya bersama dengan suami dan lepas dalam. Saya baru lepas bersalin harini pukul 2:44ptg

1y trước

Saya ada buat juga bersama dengan suami tapi lenguh je yg dapat 😂 baby tak mau keluar juga adoi penat pujuk dah

Due saya 28/4 tapi sama masih seronok duduk dalam perut ni 🤣 risau nk balik kg ke tak Raya ni 😂😂😂

Saya due 20/4. Tapi baby x nak keluar lagi 🤣 Takde tanda2 pun. Kena serah diri 26/4 kaalu x bersalin lagi.

1y trước

Dah dapat date serah diri ya? Baby suka agaknya duduk dalam kan 😂 awak dah bersalin ke?

Sama sis... sy pun 27/4 baru berangan nk raya dgn baby tpi baby xnk raya .. nk dduk dlm perut lagi 😂...

1y trước

Wah tahniah. Selamat berpantang. Saya still menunggu bila la nak keluar baby ni. Langsung takda tanda tanda ni

sama la.. due date dh Smpai tapi baby tak nak keluar lagi. dia nak bagi umi dia beraya lagi tu

1y trước

39w 3d belum ada tanda2 lagi, tapi BP naik tinggi 153/96