Alhamdullilah HB dah naik

Harini chekup hb dah naik 12.1 .. sebelum ni asyik turun je . First buka buku pink hb 12.1 .. lepas tu turun jadi 11.5 and turun jadi 11 . Dari new obimin terus tukar zincofer . Tapi sy takleh telan Zincofer . Kalau makan comfrim akan muntah , sakit perut n pening .. then sy tukar ubat Ferrovit beli dekat guardian rm17 . Alhamdullilah serasi and rasa pun best . And dekat2 nak chekup sy makan jambu batu satu biji sehari dengan minum jus jambu batu peel fresh . And malam sebelum chekup sy makan kerang . Ibu2 yang hb low bole try macam yg sy buat . And sy kurangkan minum caffeine seminggu sekali je . Nurse pun suruh continue je dengan ubat yang sy makan tu . Tp kene beli sendiri sebb Kk tak provide. Hihi takpelaa asal kan Hb sy tak low n takde nak risau dah .

2 Các câu trả lời

hai mommy. kalau boleh saya tau,ubat Ferrovit tu doktor yg prescribe atau mommy cari sendiri je? 3x pregnant pun mmg tak boleh telan zincofer. confirm muntah sampai habis keluar isi perut. thank you untuk tips mommy ye ❤

2y trước

Sy cari sendiri , saya ada terbaca dekat fb , dekat group info kehamilan . Pastu sy try sebb memg dah takde ubat bole telan . New obimin memg sy makan dia makin turun hb . So sy try yg ni . N sy dah bgtau nurse . Dia cakap suruh saya sambung je makan .

betul tu kurangkan caffein.. soya .. coklat juga