Anak kurang berat dan panjang

Harini check up anak 3bulan, rasa down bila nurse cakap panjang anak dah masuk line kuning. Berat pun naik tk byak. Masa lahir berat 2.7kg, panjang 48cm. Skrg 3bulan berat baru 4.7kg panjang 55cm. Anak fully fm, minum susu 2oz 3oz gitu ja.

18 Các câu trả lời

Sama lah wak, anak saya dah 3 bulan tapi berat naik ciput je. Last2 mak saya nak sedap kan hati saya , dia cakap mungkin keluarga kita jenis baka kecik 😂 Tapi dalam masa yang sama saya try and error jugak cari susu yang boleh naikkan berat dia

its ok sis..sy dlu msa ank prtama lahir 2.50kg ja..pastu chekup sebulan naik 3.3kg ja..memang ada down sikit la tp nurse tmpt sy dia bg support supaya bg ank mnyusu bnyk..msuk 6bulan fasa mkan dia bru naik berat elok..tkpa sis..

Anak saya pun fully fm dpd lahir. Tidur anak cukup tak? Anak saya lahir pun tak sampai 3kg. 3 bulan 5.65kg panjang 61cm. Tapi lepastu dia dah kurang minum, asyik main aje. Kadang minum 2oz padahal dah 4 bulan

kalau baby sy, sy bgi susu ikut demand dia je sbb kalau tak ikut demand dia mmg berat dia sikit je naik.. mungkin awk boleh cuba tukar susu yg boleh naikkan berat badan dia

ank sy pun sama.. tp sy kerapkan bg susu.. mase lahir pnjg 53cm.. 2bulan 56cm.. 3bulan 61cm.. nurse 2 kali ukur sbb x caya bby panjang bby..

anak saya 9bulan sist..berat baru 5kg.panjang baru 61cm

1y trước

anak sis prem ka normal ? 9 bulan 5 kg btol ke

kdg tu ikut genetik

ya baby prem..sist