susu kurang

harini berpantang 14hari , anak kuat menyusu . saya tak sihat badan harini sebab demam tetiba susu jadi kurang , kesian baby tak cukup susu . tahu tak kenapa ? #seriusnanya #firstmom

1 Trả lời

bila kita sakit, stress, xcukup rehat, sedih, marah semua ni boleh menganggu pengeluaran susu badan kita. awak teruskan penyusuan susu ibu seperti biasa. pastikan awak minum air secukup nya sekurang2 nya 2litre sehari. nnti bila awak dah sihat produksi susu akan kembali mcm biasa