Berat badan naik

Hari tu checkup berat sya naik 5kg(6bulan) 😅 ...next checkup 2minggu lgi tpi ni berat pun dah naik 2kg hadoi 😥 kalau berat sya naik apa nurse akan buat ya? Hb rendah pulak tu.... #firstbaby #1stpregnnt #mommybuntu

2 Các câu trả lời

saya berat naik 3kg pun doktor suruh minum air gula.. sebelum minum air gula kena cek bp selang sehari.. doktor kata nasi tu ambil separuh banyak kan makan sayur.. kurang kan minum gula dan kafin kalau tak nak hb low.. saya punya hb ngam2 11..

biasa jika jd mcmtu..misi akn bg tarikh tuk dtg kk dan misi akn pntau bacaan bp kita stiap kali dtg kk.. tp mcm smggu mungkin 2kali kena dtg pd minggu tersebut..dlu sy pn alami mcmtu juge..berat naik mendadak..2kg..