Harap2 ramalan doktor tersilap

Hari ni sy genap 6 week , pagi TD Sy ade spotting skit bercampur dgn keputihan.. Sy trs g klinik utk cek tp bile doktor scan doktor Kate x nmpk kantung lg jadi doktor ramalkan kemungkinan Sy hamil luar Rahim, menggigil kaki tgn Sy bile dgr ramalan tu.. Mungkin sebab Sy Ade history darah tinggi... Sy masih letakkan harapan Dan berdoa baby Sy bukan luar Rahim sbb baru lagi... Sesiapa ada pengalaman mcm Sy tak?? Sy minta kata2 semangat Spy kekuatan n semangat Sy pulih kembali..#firstmom #ingintahu #pleasehelp #firstbaby #bantusharing

5 Các câu trả lời

Sama macam sy haritu doc bg jawapan mungkin pregnant luar rahim. Kecut kita sbb sebelum ni pregnant ok je. Rupanya bila bagitahu doc yg period sy tak stabil, doc bagitau untuk datang repeat scan lg 2 minggu sbb kalau period tak stabil maksudnya kiraan usia pregnancy juga mungkin lari sebab tarikh subur lari. Sy haritu kira 7 minggu tapi rupanya baru 4 minggu memang tak nampak kantung pun lagi. So awk jangan risau sebab usia pregnancy awk sebenarnya mungkin masih awal sebab tu belum nampak baby. Cuba repeat scan lg nanti selepas 2-3 minggu

12mo trước

terus skrg mcnna ? sb sy pk tdik bgtuu ada drh jyga..trus x kntung..sru dtg lps 2 mngu

Jgn risau sis, doktor selalu mmg mcm tu main ckp je. Sye pun sme mcm sis mule2 scan mmg tk nmpk kantung then die ckp mngkin hamil luar rahim. Saye jadi tk tenang terus time tu cube redha. Bile dtg balik ade kantung tpi tkde bby dlm tu die ckp mngkin bby tk mnjadi. Last2 sye scan dkt swasta elok je bby tu ddok dlm kantung siap ade heartbeat lagi.

Kandungan luar rahim Biasanya bila scan rahim kita masih size biasa, kawasan luar rahim nmpk mcm ada layer liquid, n plg ketara ibu akan rasa sakit perut sgt n bleeding.

Sayaa tengah mengalami sekarang. Buat scan bawah pun tak nampak kantung lagi. Doktor suruh datang lagi 2 minggu.

12mo trước

sama sis. jd mcnna sd ?

sy mse scan 6 week dlu xnmpk pe..just Rahim je tebal.sy repeat scan 8 week baru nampak kantung n bb