hb low

Hari ni sy ada check up kat klinik..nurse kata HB sy turun dari 12.3 ke 11.2..jatuh teruk sgt..Ada tak tips nak naikkan balik HB?? Dan skrg sy kena makan zincofer 2biji sehari..ibu2 semua yg makan zincofer ada x wktu yg sesuai nak makan pil tu??

3 Các câu trả lời

mkn sblm tdo pun ok. try mkn ubat tu dgn minum air sunquick oren. just air + sunquick. In Shaa Allah hb naik and result ok

makan buah naga+ kurma, orange+ kurama, tembikai + kurma, apell+ kurma sayur hijau jangan lupa alhamdulillah hb cantik

Makan banyak guava/jambu batu dan sayur-sayuran tinggi kandungan zat besi macam bayam.