hi mummy.

hi hari ni dah 36w 4days. baby berat baru 2.1kg. normal ke ya? sebab hospital ada kata jugak 37-38w kena induce sebab baby kecik. nak minta pendapat & kata2 semangat dari mummy2 smua 😘😘 tq

2 Các câu trả lời

Saya 38w 5d anggaran berat 2.5kg something jgk. Dr.pakar dari hospital minta saya serah diri 37w untuk induce tapi sy cuba cakap baik2 dan terus terang sy tak ready. Dengan sy yang pjj lagi dengan suami. Dr.extend 1 minggu dengan syarat jantung (bacaan CTG) baby okay. Alhamdulillah saya boleh balik rumah lepas check up. Minggu selepas tu, saya check up lagi di hopsital dan memang kena warded dah lepas buka puasa. Sebabnya baby kecik dalam perut. Saya deliver normal induce ubat dan belon genap 39w. Baby berat 2.38kg. Nurse labour room kata syukur jgk berat baby awak kecik kurang daripada 2.7kg, kalau tak risiko nak kena emergency ceaser sebab tulang pinggul saya kecik. Alhamdulillah sihat2 aje baby saya. Btw saya masih dalam pantang 19 hari. Saje share pengalaman walaupun anak awak dah besar sekarang kan🤗. Dan untuk pembaca lain juga. Tahniah sis.

sy dulu 38w brat bby 2.3 kna induce