HB rendahhh ?

Hari ni cek HB, 10.4 jeee.. Camner nak naikkan HB??

156 Các câu trả lời

Sme ngn sy sis,hb drp 12 turun 10.7,14/8 ni kne check balik hb naik ke turun,stakat ni yg sy wat hari2 sy akn mkn jambu batu,kurma 3 biji,kismis dlu 7 biji skrg sy double kn 14 n minum susu..huhu x taw la naik ke turun,harap2 naik la

Pg2 sblom sblom breakfast mkn ubt mkn sepotong jambu batu then mkn ubt ngn air limau kasturi.... Lg stu mkn kekacang esplly kacang kuda rebus mmg hb cpt naik.... Sy pon ade mslh yg sama... N dh try mmg hb naik... Slmt mncuba

5y trước

Thank u for the tips. Boleh try kacang kuda tu.

Makan kerang, jambu batu, kurma, kismis, apricot, hati ayam... Elakkan caffeine, rehat cukup. Makan zincofer / iberet yang nurse bagi, kalau x boleh makan pagi boleh makan malam. Semoga urusan sis dipermudahkan Allah

Sama dgn saya la. Bulan sebelum ni slalu makn buah jambu. Lepas tu bulan ni x makan kononnya nak tukar mkn buah lain pulak. Mnggu lepas ada appointment dgn nurse and dya bgtau hb low pada hal sebelum ni okay ja.

Makan ubat yang doktor bagi minum sekali dengan air limau kasturi setiap hari sis. 2 jam sebelum breakfast masa perut kosong. Saya pun sebelum ni hb low lepas amalkan mcm doktor cakap baru naik 11.1

Hb sy rendah 10.5, doktor tukarkan ubat sy ke zincofer suruh ambil 2 pil tiap hari & bykkn mkn sayur mcm bayam n hati lembu tu smua.. Next week check lgi, hrp naik hb 😊.. Apapun refer pd nasihat doktor ya

Sy dlu 9.3 ja hb.. Tp skli makan nasi merah tu hb trus naik 12.2.. Smnggu skli ja mkn.. Skg 13.4.. Dktr pn puji hb cntik😉 sy pn kna suggest bnyk mkn dging ikan tp xmsuk.. Hidu pn trsa mcm mw mntah. #justkongsi

5y trước

ohh xpernah tahu ni beras merah mcm mana... kalau dr 9.3 kepda 13.4 ni sgt bgus..... nak dpt dr mne beras merah tu... atau dipanggil apa ya.. maaf ya sis.. sy kurang tahu sikit..pglmn ni

Senang je...mkn ubat yg misi bekal kan...jarak masa makan ubat dengan pengambilan mkanan mesti 2jam... Elakkan minuman berkafein dengan menu utama Lebihkan sayuran berdaun hijau dan mknn tinggi zat besi....

semingu sblom nk checkup tu mintak suami bli kerang sis . semingu sekli tu mkn kerang, kalau buah, buah jambu batu n pisang,dan ubat dri doc. iberet, sye bulan lps 10.0.. bulan ni naik 12.3,alhamdulillah

Jangan skip makan vitamin KK bagi, boleh banyak kan makan buah-buahan macam apple, limau, delima,kiwi, jambu batu.. lainnya ambil sayur bayam,hati ayam,oat tu semua boleh cantikkan HB Yang low tu