sedih

hari ni asa sedih.. sebab pergi chekup. dr kul 2 smpy kul4.. bila dh siap. whtspp suami cakap siap. dia pn dtg ambik.tp terkilan suami tak tanya langsung perkembang sy dan bby. sedih allah je tahu. tapi sy kuatkan diri sy yg bcerita. suami ckp oo yeke.. tu je lepas tu suami ckp hall lain. sedih sgt. sy dh 20weeks.tp sy sentiase dalam keadaan stress.. sedih setiap mase..

56 Các câu trả lời

sis.. lelaki ni mmg ade sifat LEM, lelaki ni kbykn xgeti bab2 ni.. excited tp xpndai nk tonjol..mcm suami sy xpnh amik thu pon g cek bby ke pape, ade 1 hri tu die nmpk sy gosok perut smbil megiring die dtg. . pgg perut ya allah rse sedih, ade juge die nk tgk ank, walau sentuh kjp jer,,, kite ngndung ni sbnrnye emosi lbh.. walhal jnis lki kite tu jnis xtahu ape.. xketuk x jln hahaha.

sabar. sy fhm tp benda2 mcm ni benda kecik. jgn diheran sngt.husband sy pun mcm tu. tp laki ngn pompuan ni lain cara diorg treat kita. x tny bukan x syg. kena ingat tu. so klu nk juga husband tny, slow talk ngn dia. sbb pompuan x kan puas hati selagi dia x dpt jawapan. pape, ingat benda kecik jgn dipikir sngt sbb effect baby. nnti baby awk stress dan kluar pun dia muka garang je

Klu sy..suami x tnya lgsung,, sy trus ckp.. "b ne x xcited ka dpt bby? Lgsung x tnya apa2 pun? At least tnya laaa" . That time bru suami akan sedar..klu diam n luah kat sini..suami x baca n dea xtw pun apa kita rsa sis..isteri kena mulut tajam sikit.. 😅 skrg semua ny kena ckp direct kat llki klu nk itu ini..

5y trước

Sangat setuju.. Sometimes kita nak difahami, sedangkan kita pun tak memahami. Better, upgrade cara komunikasi kita. Saya pun camtu.. haha

sy pun klu p checkup.. klu dh hbes jmpa nurse doc sume..suami xsempat tnya ape2 lg sy dh cter semua hihi excited nk cter..klu ade pun suami juz tnya cmne ok x ...tu je haha tp ade lh tkilan jgk kdg2 suami xtnya byk... tp okay je😊sbb hepi nurse ckp baby sihat mybe dlm drama tv je kot klu suami yg bria2 tu 😅

Kena paham suami macam mna..Macam sy suami sy jenis pendiam xbyk xbyk borak..Dah 5thn kawen sy yg suka cakap td dia pndengar setia..Tak pernah pn dia tny psal baby tp sy xtrasa lnsung..Sy just cerita tp dr mimik muka dia mmg dia macam truja semua tp xtnjuk pn..Masa dpt tau sy prgnt pn muka cool je..😁

no worries sis.. setengah suami xtnjuk die teruja and happy.. mcm husband sy.. anak 1st and 2nd pn cmtu.. tp sy cite je details ble hbs check up. kt KK.. once ble die sambut baby tu bru kebapaan die tu muncul 😂 kite je emo pk bkn2.. mereka caring sbnrnya tp xtnjuk...

5y trước

kan.. heee.. ikutkan sy emosi juga.. ms +ve prgnnt kandungan 1st and 2nd reaksi die biasa2 je 😁 g KK semua sndr2 je.. smpai lah bersalin.. hee.. at 1st je rs. emosi.. lelama mls. nk pk.. pk baby je.. ble anak tu dh lahir bru nmpk kebapaan dia.. and skrg anak plg rapat dgn walid dia 😘

Sis, sama mcm suami sy. Sy check up kat KD. Dia cuma tnya hb ok ke tak sbb malas nak teman bawa jumpa doktor kat KK. Bila sy kata nurse suruh jumpa doktor dan ambil darah. Suami terus jawab "org dlu2 x buat semua tu anak lahir sihat je" Sedih sgt perasaan mcm nak nangis pn ada😥

2y trước

Jwb dkt dia blk, org dulu2 dri mengandung smpi lah bersalin semua x mcm skrg siap ada yg risiko meninggal. Tapi suami care sgt2. Skrg ni teknologi dh canggih pun buat dek je. Mcm x syg 🤣🤣. Sis jgn marah ye. Geram rasanya dibanding2 gitu.

🥺awak kuat Kan semangat ye untuk baby...kalau awak sedihhh sgt nnt akan terjejas pada baby...nnt baby pun stress...awak banyak2 bersabar okay...Yang penting awak Dan baby kene sihat...awak harus Cari something yg boleh menceriakan diri ok..😊 supaya baby Turut ceria Sama ..hmmmm

klu ikut kan ape yg sis tempoh sy lg le sepjng megandung ni x pernah suami teman sy gi check up sekarang dah msk 8bln....hanya thing postiv...masing2 ade tanggungjawab...suami kerja outstion...sy terpaksa uruskan anak2 dan sy pulak berkerja...megandung anak yg ke-4🤰💪

Sabar sis..suami tak beria ia kot tntg baby..kalau husb sya hari2 tanya "baby ada gerak" pegang perut sya dan ckp"sihat2 di dalam jgn kasih susah mamy"hari2 suami sya buat mcm tu,sampai kadang sya pula penat nak jawab..mungkin suami sya mmg beria ia nak kan baby..