Banyak kes anak luar nikah

Harap sangat parents bagi perhatian lebih kepada anak2,lebih2 lagi perempuan. Untuk anak lelaki galakkan lah dia menuntut ilmu both agama dan akademik ,sebab mereka perlu menjadi ketua keluarga dan pentingnya kita bentuk ketua keluarga yang baik dan berilmu . Dah besar pon anak perempuan jangan dibiar berdikari sangat , ambik tau tentang anak dan kenal siapa bf dia sapa kawan2 dia lagi2 bapa . Tanggungjawab bapa kepada anak perempuan tu selagi dia belum nikah . Kesian sebab kesannya dekat cucu nanti 🥲 dia yg tak berwali . Masa tu kita nak salahkan hukum Allah sebab tak bagi binti dengan bapanya atau tak boleh ambik bahagian harta pusaka . Kita tak boleh melawan takdir tapi kita masih boleh usaha ikhtiar untuk menjaga nasab kita ☺️. Semoga Allah menjaga keturunan kita semua 💕 yang sudah terlanjur kembalilah kepada Allah . Allah beri mereka2 ni rahim yg kuat , kadang2 saya jealous sebab mudah nya mereka dapat zuriat sedangkan sebahagian dari kami usaha bertahun untuk dapatkan insan kecil di dalam rahim kami ☺️ Jaga lah diri baik2 ☺️ Pesan untuk diri juga ❤️

2 Các câu trả lời

Zaman skrg ada sestgh ibu bapa terlalu modern tgk la kat media sosial. Lps tu kalau org tegur ibu bapa melenting. Contoh drpd keluarga adalah yg terbaik dan boleh jd menjadi sebaliknyer. Sebagai ibu bapa kite kena sentiasa mendidik smpi la akhir hayat kite. Ada kala dah terdidik dgn agama adab dll masih terpesong ke lain. Berdoa dan sentiasa berusaha menjadi ibu bapa yg baik walaupun ada kala kite diuji mcm2 dr anak2. Sbb kite yg melahirkan mereka. Yg penting jgn putus asa. Sy pun ada ahli keluarga yg masih sorokkan status anak perempuan nyer sebagai anak luar nikah. Si ibu nyer beriyea menidak kan kesalah silam dgn mereka2 cerita memburukan ayah kepada bdk tersebut smpi hari ni. susah nak ckp jika tiada keinsafan dan kesedaran dlm diri sesrg bab ni sbb contoh tak baik ni tak elok utk anak2☹️😔. Hanya sekadar pandangan dr sy. 🥺

actually kena bagi perhatian pada kedua2 sekali. bukan perempuan saja. kalo xde burungnya masakan boleh pregnt. kena ajar & pesan pada ank laki juga since kecil hingga la da besar batas pergaulan laki perempuan dll.