Tidur baby 9 bulan

Hampir 7 jam dah baby berjaga, tak tidur pun. Saya letih tau jaga tidur budak ni, hari2 tidur in time taknak bgi overtired. Tapi kalau tidur rumah IL, org lain sambil lewa je, nak main la apa la. Sya nak hangin tau sbb yg melayan bila budak tu meragam menangis menyebai bagai saya jugak. Takde org nak layan. Semua pass kat saya, even bapak dia sendiri. Saya geram dgn org lain, saya tak geram dgn baby tpi bila saya yg melayan dia sorg2, saya rasa nak cekik je budak tu bgi diam. Bila saya dah mengamuk baru org lain nak kisah. Selamatkan budak tu kononnya. Saya? Menggila la sorg2, mana ada org kisah dah, org cop mak gila tak sayang anak je pastu.

2 Các câu trả lời

Faham sis. Anak saya pun jenis susah tidur kat rumah IL. Kalau org lain nak main, saya akan ckp je anak dah mengantuk ataupun nak menyusu terus masuk bilik. Sebab kita yang letih nanti kalau anak overtired

sy jenis tegas. especially bila balik kg. alhamdulillah masing2 paham.