awal kehamilan

Hamil bru 6 minggu... tp ade sdikit pendarah... da cek,alhamdulillah baby ok... tp adakah pendarahan nie lame atw skjap ye... ?? Pastu adakah ia blh myebabkn keguguran?? Mohon pencerahan..

7 Các câu trả lời

saya pun berlaku pendarahan dari usia 5 weeks sampai sekarang ni da 6 weeks. pergi check doktor scan belum nampak apa2 lagi. tapi dia check bawah dia kata tiada sebarang pembukaan sbb kalau miscarriage rahim akan terbuka. tapi kes saya sama ada pendarahan tu dia da keluar habis dan rahim tertutup sendiri ataupun dia hampir gugur tapi tak gugur. sekarang saya tengah makan ubat kuatkan rahim selama 2 minggu. Everytime darah keluar saya akan buat test alhamdulillah masih double line. tapi lepas 2 minggu saya kena check semula. sekarang tawakal je mampu. sbb ada yg cakap kandungan luar rahim😞mohon doakan saya dan kandungan ye. Ini pengalaman pertama saya🙂

6mo trước

Semoga dipermudahkan segala urusan. Aamiin🤲🏻

kalau pendarahan berlanjutan sis p hospital je,sebelum nie saya keguguran,pertama dia pendarahan sikit saja semacam fek,dan saya p klinik dan dokter kasih tau ok saja semua,pendarahan tak pandai henti sampai 9 hari dan darah makin banyak semacam kita haid darah tu, saya p hospital lah di sana Dorang scan tidak harapan sudah sis baby dah gugur😔😔

6mo trước

Aamiin🤲🏻

Kalau doktor kata bby okay, should be xda mslh.. Tpi if perdarahan ni berlarutan lgi, better pergi check lgi.. Sbb sy pernah mcm ni, dri week ke4 sy ada pendarahan smpai week ke 8, baby disahkan meninggal after week ke 7 kalau ikut scan.. Apa2 pun, sis kena bykkan rehat, kalau boleh bedrest, jgn buat apa2 yg berat.

1y trước

mcm mana puan skrg.. sy sedang mengalami situasi ni

Sama la mcm sya.. sya skrg dah 12 week still masi ada darah kluar, dah jmpa doktor dia ckp baby ok, dia bagi ubat kuatkan rahim, but smpai ari ni masih ada jga darah 😢😢

1mo trước

awak macam mana ya dengan baby awak?

saya tast uPT dan MMG positif tp bila scan nampak kantung baby Jee tp gelap.... tapi saya MMG MCM ada rasa nadi😔😔... Ya,Allah.....

sorry miss sofia nk tanya awk lepas check laluan bby semua esk dia ada tk mcm keputihan keluar pekat melekit..

h