First pregnancy

halu mommies..sy baru 12weeks pregnancy tpi ne kali kdua sy threatened miscarriage..kali pertma should be ok as per check by doctor...kali kdua...pun doctor cek jntung baby msih ada...cuma blik dri checkup yg kdua ne drah sy msih mnitis2 dn panties ada blood mcm baru period..sy agak sbb speculum(mulut itik) pyebabnya sy msih bleeding...apa pdpt mommies sekalian?

2 Các câu trả lời

Speculum takkan trigger miscarriage pn sbb tak sentuh smpai permukaan cervix. Mmg akan kena buat speculum nak tgk source of bleeding. Kdg2 ada ulcer dkt mulut cervix(ectropion), ataupun cervical polyps. Kalau x semua kes bleeding in early pregnancy dr xkan check pape just wait n see je. Sbb tu kena tahu punca mana2. Kalau cervix sihat, baru dr boleh rumuskan tu threatened miscarriage ataupun bleeding dari kawasan dinding vagina je

5y trước

tq sis😘

Sis ada rujuk doktor tentang pendarahan tu? Normal ke tak normal after check up (masukkan speculum) untuk still bleeding?

5y trước

doctor cek scan baby msih ok msih ada jntung...tpi sy xtnya pula psal lps checkup guna speculum tu akn bleeding lg