Boleh puasa ke?

Halu mommies ❤ nak tanya pregnant time puasa saya baru 11 week minggu ni. boleh ke? sebab 1st baby kan. so mcm takde ilmu sikit hehhe. share pls tq#firstmom #bantujawab #firstmom #SeriusTanya #ingintahu

1 Trả lời

mestilah boleh awak, kalau awak ada masalah kesihatan yang agak berisiko, boleh minta advice doc juga. kalau boleh berpuasa dan awak dah rasa macam tak boleh untuk teruskan cth rasa mual nak pitam muntah, berlakunya keadaan yang memudaratkan diri, (pernah terjadi dekat saya 😅), jangan paksa2 untuk bertahan. know your body better.