Kandungan mencecah 5 bulan tapi perut masih kecil

Halo, mau tnya. Normal ka perut msih npk kecil biarpun usia kandungan mencecah 5 bulan sdah?

13 Các câu trả lời

Normal je tu sis yang penting berat badan dan bila scan saiz kandungan - 2 weeks dari due date. Dr atau sono akan advise kalau ada abnormalities. Kalau dari luar perut nampak besar atau kecil tidak menandakan size baby. Ada org perut besar tapi baby biasa je sbb air ketuban banyak

Normal jer saya badan berisi tapi perut kecik jer..selalu org tegur sebb macam x mengandung pun..padahal dah 7 bulan dah pregnant..dont worry..setiap org berbeza fizikal nya..janji baby dan mommy sihat..

Normal, yg penting anak sihat, sebab lain org, lain bdn. Sy anak sulung, dh mengandung 33 weeks pun masih ada x tahu sy mengandung. Anak 2nd, 5 months preggy dh ketara baby bump

saya 7bulan anak first baru ada perut . nurse pown risau sebab kecik . sekaramg anak second 11week daa nmpk baby bump . jngm risau yang penting baby sihat jee kt dalam

Depends pada badan ibu, saya plak skrg ni 5 bulan dah mcm 7 bulan😅 jgn risau mommy, asalkan baby dgn mommy sihat stay positif ye✌🏻

Normal je tu. Saya dulu 7 bulan baru nampak perut sikit sampai orang ingat saya ni tak rupa org mengandung. 😅

sama la kita sis.. da nk 5 bulan tp perut mcm x pregnant.. takpe, yg penting mommy and baby sihat 😘

saya lagi seminggu start 5bulan . harap perut nampak la nnti. sbb skrg pun kecik je tgk 😭

Perut bukan ukuran yg penting. Saiz baby ikut usia kandungan atau tak itu yg penting.

normal mgkin sis..tpi sy 3 bln sda besar perut..hehe..jnis mmg prut blemak kn..