Obimin vs folic acid

Halo ibu2, mau tnya kalau sudah ambil obimin, perlu makan folic acid lagi ka? Tq

7 Các câu trả lời

Saya dapat obimin masa week 5 di KK sbb sya bleeding , msa doc nk bagi tu, sya tanya boleh ke kalau saya consume dgn acid folic, dia kata tak ada masalah pun dia kata, so mmg skrg sya dah week 10+ dah hbis dah obimin tu, tggu nk buka buku pink je skrg ni, tngk lps ni mcm mana pulakk.

2y trước

tak pe awak, okey je, bt msa ni acid folic je pun dah ckup,awak dah berapa week? tggu buka buku pink awk tngk mcm mana. Tapi sya ada bgi tau kwn sya, ckp sya dh makan obimin, dia kata awal jugak eh makan, sbb dia week brpa bru dpat obimin tuu

kalau da makan obimin ,folic acid tetap kena makan sebab folic acid dekat pil obimin tak cukup 5mg. boleh tengok dekat botol obimin tak sampai 5mg . doktor saya mmg suh makan obimin dengan folic acid .kebanyakkan baby cacat sebab tak cukup folic acid dalam ubat obimin

xperlu.. obimin lebih complete sbb semua vitamin dh compile skli dlm tu.. klau acid folic saje xde vitamin lain.. kne mkn vitamin lain plk

Doc kkia kata tak payah kalau da ambil obimin tapi kalau nak continue tak ada masalah.

seelok-eloknya kena makan folic acid 5mg. Dalam obimin kuantiti tidak mencukupi

nurse kd bgtau x pyh.. dlm obimin dah cukup serba serbi.. makan obimin je

Tak perlu sis

3y trước

tq for respond sis