FIRST BABY

hai..sya nak tanya..saya dah pergi hospital kandungan saya okey..tapi normal ke walaupun kandungn dah nak masuk 6 week sakit perut macam nak sengugut tu still ada..ada tak ibu2 yg mengandung pernah alami macam nie..

5 Các câu trả lời

tak normal sis, better pergi swasta mintak ubat kuatkan rahim. saya haritu mula mula sakit perut then turun darah sikit sikit terus gugur. dah 2 kali pengalaman gugur camni. alhamdulillah kali ketiga skrg dah 22w, sebab bila tahu preg saya terus ambil ubat kuatkan rahim

3y trước

Takleh jugak nak ikut doc Bulat2. saya time first gugur haritu g hospital siap buat scan dgn pakar, sampai scan masuk bawah apa semua. dia boleh cakap saya ni tak pregnant walaupun upt double line. dia suh saya balik camtu je, esoknya tu saya nampak sendiri kantung baby jatuh. sis kalau nak selamat try ambil duphaston, cakap kat farmasi doc suh beli. ubat tu tebalkan rahim & tak bahaya kan baby if baby dalam keadaan okay

Hai, bg sy it normal sbb tu waktu perkembangan baby dlm kandungan.. Tetapi awk kena pantau juga keadaan semasa ke semasa klu berlautan semlm lbih baik refer ke hospital utk tujuan lebih detail.. Btw awk jgn skip mkn ubat asid folic..

As long as takde bleeding/spotting tu normal je. Rahim tengah nak mengembang jadi memang akan rasa sakit sikit macam senggugut tu. tapi kalau sakitnya terlalu teruk sampai tak boleh bangun ke apa better refer pakar terus

Kalau macam sy normal cramp senggugut tu selagi takde bleeding atau sakit melampau. Sbb rahim tgh mengembang.

3y trước

betol tu.. sy mase awal² preggy haritu perut asik cramp.. selagi xde bleeding jgn risau..

normal . Tp klau ad kluar darah better pegi hospital