nak bersalin secara ceaser

hai..sya mgndung tiada masalh serius sgt..cuma obes je..boleh x, sya nk bersalin nk minx ceaser je..ke kna lalui jgk proses bersalin normal tu..hospital kerajaan,mmg xleh request ek nk ceaser trus?

2 Các câu trả lời

knapa awk nk czer, kalo obes lg mudah nak bpantang bila bsalin normal rasanya. sb kalo awk czer nt lemak area perut akn kacau area luka czer nt lambat luka baik, sy xda pengalaman lg la tp kalo fikit logik kn perut kita biasa akn gelebeh ke bwh jd tu yg sy mksdkn akn kacau area luka czer. lgpn org kata kalo luka ni jgn hrp kat luar je cantik tp kat dlm kita tak taw keadaan dia cmana. doa yg baik² je semoga dpermudah proses bsalin nt insyaallah

8mo trước

oo pttla, uish ngiku juga tu rasa dia. mgkn sb anak 1st kot kn xda pengalaman nak teran cmana tu yg jd byk luka etc tu. . usaha la utk anak ke2 ni belajar teknik² nak mudah teran ke cmana. sy pn anak 1st ni risau juga cuma tawakal je la nt cmana prosesnya berakhir. mudah²n Allah permudah je nt insyaallah

Hospital kerajaan tak boleh request method of delivery 😊Selagi awak bukan high risk preggy mom, doktor akan go for normal delivery. Hospital swasta, ya awak boleh request.