Upt positif tp kabur

Hai..sy last period 4/4 haritu..dan smpai skrg x dtg period..lepas tu test upt naik double line tp samar2.. Lepas tu sy beli digital clear blue kata sy preggy..tp bila p klinik doktor kata x nmpk kantong apa2 cuma nmpk mcm rahim mgembang mcm preggy..btw klaw ikutkn pregnant dh 4w4day dh..harini sy test still samar2😓sy mgandung ke x ye sbb sblum ni pnah mgandung luar rahim..ni preggy yg kedua..sy buntu..risau pun ada..doakan sy ya smua#pejuang_garisDua

Upt positif tp kabur
15 Các câu trả lời

Sy naik samar cmni jgk . G scan tak nampak pape kantung pon tk nampak. Doc ckp tggu 2mggu ag . Kalau naik 1line mknenye tak pregnant. Tp tak smpai pon 2mggu tu . 10hari lepaa pada g scan tu sy cek balik Alhamdulilah 2line terang . Mse baby 8week g scan baby dah ada jantung … awk tggu 7-8week bru g scan balik . Biase awal2 mmg tak nampak

kalau cb tu kata preggy..insya allah preggy tu sis..cuma mungkin terlalu awl untuk detect...scan pun biasa nmpak 6 week ke atas..tu pun setengah nmpak kantung je..xnmpak janin lg..janin biasa 8 week ke atas..selagi xde bleeding ada tu...jgn buat keje berat2 dlu..

inshaAllah ada tu. doktor ada suruh datang repeat scan tak? sebab pernah ectopic tu, risau kalau berulang. kalau ada simptom2 bleeding ke cramp teruk ke, cepat jumpa doktor semula tau. moga Allah jaga 🌹

In Sha Allah ada. Better scan after 8w nanti & stop test upt. Nanti sis panic & stress. Selagi takda bleeding or sakit area perut tak perlu ke clinic pun buat panic je if scan tak nampak. Saya pun pernah ectopic

baru 4week..sy pun xnmpk lg aritu mse 4week..msuk 6week scan bru nampak kantung..inshaAllah ada tu..skrg bby dh 3bln 2 hari dh..bru hbis maternity leave..doa byk2 ye,semoga dipermudahkn ye..

mggu dpn cek lain bunda, InshaAllah ade 2line tu..mcm sy hritu cek smpi 4x bru nmpk terang 2line tu..ttp smngt ye bunda, ttp positive thinking..

saya pun sama haritu last period 5/4 tak period lagi..check upt guna kit clear blue ada 2 line tapi samar .tunggu 8 week utk scan .

surely pregnant sis☺️ try test up lg next 2 week. scan d klinik agak2 dlm week ke6-7 bru nmpk kantung n baby