Klinik swasta ke ed?

Hai..saya first time pregnant baru 3 bln..nak tnya kalau pening kepala sakit tekak hidung tersumbat selsema..tp tak demam..mkn pun asyik muntah..asal mkn je muntah balik..mkn je muntah balik..better pegi klinik swasta or tros pegi emegency hospital ye?

3 Các câu trả lời

Sy masa 11 weeks demam panas batuk selsema pening. Pegi klinik swasta je sbb tak tahan tggu lama dkt emergency. Rupa2 nya influenza. Nasib sy dtg awal sbb sy dehydrated jugak & heartbeat baby laju sgt. So lepas drip air terus heartbeat baby normal. Kwn sy asyik muntah2 pastu dehydrated. Pegi klinik doc refer dkt hosp jugak utk drip. Ataupon boleh cari klinik besar yg ada buat drip incase puan dehydration

sama macam sy haritu. 2 klinik swasta 1 kk sy pergi. tapi tak sihat sihat jugak. lps tu makan zincofer je muntah balik. pedih perit sangat. malam2 tk boleh tidur.. sy kena 2 mggu ni baru nak okay balik. awk minum air asam jawa. sy haritu minum tu lama2 dia mcm dh okay sikit.. lepas tu rajin mandi. sy sampai 6x sehari sy mandi. bagi panas badan tu keluar..

dh try buat covid test??kalau puan mmpu dan tak nk tggu lm .puan pergi la klnik swasta..tp kalau rs mcm blum gaji lg ke .. duit xde ke..boleh g emergncy hsptl trus ...tp amik ms lm sikit nk tggu q nya..sbb depend on zone dia arrangekan tuk kita q...mg dpmudahkan segalanya..aamiin

2y trước

mg puan cpt sembuh aamiin..bykkn minum air kosong k..n rest..kalau mkn lain xblh .try buat bubur smntra tggu husben balik..supaya perut tak kosong lepas munth .tkut nnti msuk angin perut.jnji puan makan ..mkn dlm portion sikit tp kerap...t8 care k...