TVS bleeding pernah tak?

Hai..nak tny mummy2 yg ada pengalaman buat tvs waktu early pregnancy..tak bahaya ke? Sy pernah buat lepas tu makin byk darah turun last2 gugur..sekarang tgh bleeding ringan..takut sangat pergi emergency nnt kena buat tvs..just ambil ubat kuat rahim je dr klinik swasta..dr swasta pun tak berani kacau kat bawah..adakah sy perlu rehat je skrg atau kena pergi emergency cpt2..sbb skrg tgh bleeding…

2 Các câu trả lời

saya pernah buat jugak dlu. wktu tu spotting then pergi la tvs. Balik dari tu terus darah keluar banyak, mmg gugur la. tpi taktahu la sbb tvs ke atau mmg janin tak jdi , so dia trun. mkn ubat kuat rahim doktor bgi drh trun lgi bnyak. so sya rasa mmg janin tak jdi . Bedrest bnyak2 sis.. kalau ada darah ketul kluar terus ke emergency

bleeding kena pegi emergency. xnormal bleeding during pregnancy. selalu tvs doctor x buat suka2 melainkan ultrasound mmg x nmpk janin which is janin dh masuk laluan utk keluar dri rahim. mksd nya mmg dh ada tanda utk gugur. tgu masa janin jatuh je.