tekanan darah tinggi

Hai..mcm mana ye IBU2 hamil kawal tekanan darah tinggi..boleh shared tips?

3 Các câu trả lời

Sy 36w Doc pkr suh berhnti makn ubt cair drh.... Mkn calcium je... Ni dah 38w 2d ha ambik naik bp 146.....kaki bengkak dah.. Muka sembap..... Sbb ank frist masa 36w de plk bp naik selng 4hari bersalin.... Yg no2 ni pon sma.. Tunggu masa

Ade history ke sis? Mcm sye ada history hypertension. So mmg xpenah miss ubat2 yg doc bagi (methyldopa, calcium & cair darah). Monitor bp 2hari sekali. Alhmdulillah stakat ni bp trkawal. Kurgkan jugak mkn masin2 ya🤗

Menarik. Ibu yang lain boleh share juga. Boleh saya buat persediaan awal ni 😬