ibu risau

haii...minggu lepas sy ada minum air gula n tsangkut pula(kencing manis)..risau xtau nk buat mcm mana, masa ank pertama xde masalah pape nie ank yg ke 2..mommy ada petua atau cara kawal paras gula x kembali normal??Tq..

1 Trả lời

Sy wktu ngndung ank bongsu sy,ada jga cek gula doc sru puasa semalaman lps ambik darah tu sy mkn(ikutkn blm ble mkn lgi) dan minum min kaffe ja.. Syukur paras gula tk naik sgt. Sy syorkn sis mnum min kaffe lah time check gula tu.