perut mengeras

Haii..Apa punca perut selalu mengeras ehh..27weeks... baby buat apa ehh

2 Các câu trả lời

Pegi labour room utk pastikannya sis.. Mcm sy mmg walaupun kali ke4 pregnant, sy xpasti itu kontraksi palsu atau kontraksi nk bersalin. Sy pegi je labour room. Trpksa. Ank2 dlm keta ngan abi mereka. Dktr akn check EEG bby utk lht perubahan jntung bby berikutan utk detect kehadiran kontraksi bersalin atau hanya kontraksi palsu. Kontraksi palsu bgs ukt melatih otot2 ibu sblm hadapi kontraksi bersalin y betul.

Takleh tggu. Kena pergi hospital cepat. Perut mengeras sbb baby nak keluar. Tapi, awak masih awal. Baik ke hospital segera. Semoga urusan awak dipermudahkan ye mama.