Gatal2 lepas bersalin

Haii semua.. saya nak tanya harini 2/12 hari ke 15 berpantang.. saya nak tanya mummy semuaa saya saye first mom.. lpas bersalin celah kangkang sampai ke bontot gatal2 kering dan melecet.. ade ke yang macam saya??? Sebb sye tak tahan die punya gatal.. kalau ade yang penah macam saya, mummy buat ape ye??rujuk doktor atau ade sapu ape2 sendiri???

1 Trả lời

Rujuk doktor kot alergy ubat. Dlm masa yg sama stop dulu apa jua makanan dan minuman juga sapuan dan basuhan yg tak pernah ambil sblm ni; contoh, jamu. herba, lotion dll. Nak tengok adakah sebab pengambilan tu. Elakkan pakai panties ketat, kerap tukar pad darah nifas.