plasenta previa type II

haii mom.saya sekarang nih dah 28w2d tapi ada yg tak normal sebab plasenta dekat bawah.ada sesiapa pernah macam saya tak.

plasenta previa type II
4 Các câu trả lời

Mcm sy ritu type 3.. kalau type 2 rsnye msih ada chnces tuk ia beralih ke atas .. in shaa Allah..

Sy ada tbaca ini masa tengok2 pngalaman ibu2 d apps ni .. Mungkin boleh m'bantu 😊

Semoga dipermudahkn..insha'ALLAH..Aamiin YA ALLAH YA MUJIB

Hi, sy scan minggu lepas (28w) , doc ckp placenta previa type I (anterior) . sy ada tanya kemungkinan untk naik tu ada lagi x ..Then, doc ckp nnt scan lg untk tngok sbb baby akan m'besar lagi .. Ada kemungkinan placenta tu naik atas.. Kalau x, xdpt b'salin scra normal.. Dkt KKIA pla, Doc tu suruh dtg scan balik 2 minggu lagi ..klu masi xnaik2, dorg akan refer ke doc pakar .. Smoga placenta tu naik ke atas la nnt .. Amen ..

5y trước

Xda pula .. Tapi, sy Cuba banyak berehat (baring) dlm 2 minggu ni sblm scan balik dgn doc kkia .. Yg pnting byk b'doa laa sis .. Lega sikit bila nampak ada ibu yg last min placenta tu naik ke atas dan dpt b'salin normal .. Mau juga rasa b'salin normal untuk baby first ni .. Tapi, apa2 pun, yg pnting xmenjejaskan bayi dlm kandungan .. Itu pun sy bsyukur suda ..