overdue

Haii mommy² semua , sape due dalam minggu ni tapi x bersalin lg ?? Sape dh bg tips skit , kita due lusa tp tanda² tu xde lgii . Uwarghhhh ??

18 Các câu trả lời

Sy mkn benda pedas trus bersalin😅😅..39weeks, mlm tu mkn ayam goreng mcd sbb tringin sgt..pagi tu skt perut, g toilet membuang..lps tu terus start skt perut mcm senggugut..layan contraction smp keluar mucus plug, baru g hospital dlm kol 2pm..bersalin kol 640pm..first time pregnant, mmg pengalaman xdpt dilupakan

Banyakkan berjalan.. Makan kurma, minum susu bagi ada tenaga... Kalau boleh, exercise... Pegang kerusi, pastu duduk bertinggung macam nak buang air tu dalam kiraan 8 ,pastu brrdiri... Ulang 2 3 kali... X larat, stop kejap. Semoga segala urusan sis dipermudahkan

Sy 2x overdue.. Slalu ckp dgn baby suruh keluar then mommy jgn stress sgt.. Nanti bby pun stress.. InsyaAllah sampi masa dia akan dtg sndiri tanda2 nak bersalin tu..

Gosok prt ckp kat bby keluar ye mommy nak jumpa baby. Kbnykkn org buat mcm tu. I try baby mmg keluar 😉. Bnyk jln

Sama la, due dalam minggu ni, sikit pon xde tanda-tanda nak kuar..xnak sampai kena paksa bersalin😢

Sama laa due jumaat ni.. Masih xde tanda2 lgi.. Xsabar dh rasa ni.. Takut induce... Huhu

banyakkan berjalan...naik turun tangga ke.. zikir banyak2..dan pujuk baby suruh kluar..

Banyakkan berjalan sis . Sambil tu usap perut pujuk baby suruh keluar 😊

Klu lbh due,paksa brank tu sis..kena masuk ubat..smoga bjln lncar k

Amalkan makan kurma 4/6 biji sehari tuk permudahkan bersalin sis