Susu badan

Haii mommy semua, saya first mom. Saya just nak mommy share start minggu bila air susu mommy dah keluar. Td pergi checkup misi tanya tapi saya cakap belum keluar lagi. Takut pulak nnti lepas bersalin takde susu.

2 Các câu trả lời

Saya first day bersalin keluar susu. Just nak pesan kat awak, jangan risau. Nurse sekadar tanya untuk record saja. For info, susu ibu mula terhasil sejak kandungan berusia 16 minggu lagi. Ada yang susu dah mula keluar meleleh sebelum bersalin. Situasi ni normal. Ada yang tak keluar apa2 masa mengandung, pun normal. Sebab in the end, ransangan (hisapan) baby yang akan stimulate susu untuk keluar. Takpe, gali dengan lebih lagi ilmu penyusuan. InshaAllah breastfeeding journey awak dipermudahkan.

bdn kita ni dh produce susu since 2nd trimester lg. klu ada cecair keluar dari situ, meaning ada. tapi tak semua org mcmtu. susu bdn mmg fully keluar bila dh bersalin. cuma jgn pula expect susu bdn awl2 ni banyakk...awl2 susu ni pekat tp sgt bagus utk nb. so pastikan lps turun wad, bby dh ada kt sblh, terus df.