Alahan Teruk Kena Buat Apa ye

Haii mommies..sye preg almost 12week,tpi mntah xbhnti,minum air kosong pon keluar balik..bhye x untuk baby🥲

5 Các câu trả lời

Saya kalau fasa mual datang, try minum air limau utk kurangkan loya. Tp jgn kuantiti banyak la takut perut pulak tak tahan. Depends on badan masing2. Kalau naik kereta biasa mmg mual, saya akan telan VELOXIN. Sbb tu je ubat yg doc suggest selamat utk ibu mengandung kalau rasa nak muntah/pening kepala. Atau boleh juga try pakai Motion Sickness Wristband. Membantu juga utk sesetengah ibu mengandung. Kita sama 12 weeks sis, teruskan berjuang & enjoy the moment okay❤️

Sama, saya pun awal² alahan teruk muntah non stop smpai hilang selera makan n badan lemah sgt. sy ke klinik sebab risaukan baby, doc kata badan dah dehydrated so doc masuk air n bagi ubat tahan muntah tapi symptom masih xberubah. last² saya ke KK, doc prescribed ubat lain 'veloxin' Alhamdulillah dah xmuntah bole makan cuma ubat tu bole buat kita mengantuk so lepas makan biasanya sy akan rest dan tido skejap. Maybe sis bole cuba request doc ubat yg sama.

misi pesan kt saya elakkan makanan berminyak, berlemak, berempah@pedas. sbb mkanan2 tu makin terukkan loya muntah kita. sy ikhtiar jela paksa mkn roti biskut dll selain nasi & lauk2. kalau ikut loya risau underweight. berat dh la atas² pagar😌

bahaya sis. saya baru2 ni checkup kkia detect dehydrated dterusncing terus Dr suruh refer hospital. Dari kkia saya naik ambulance ke hospital besar untuk drip air. Kena try and error sepanjang TM1. mmg susah tp kita sama2 berjuang ya 😇

2d trước

Trimekaseh😭

sis cuba makan buah buahan sikit sikit, klau air sis cuba minum air sejuk ☺️