KONGSI PENGALAMAN

haii mommies. boleh share tak pengalaman bersalin? saya tengah nervous ni due date 25/7 (38w). risau takut overdue sbb mcm takde rasa apa2. first baby kan so rasa mcm zero walaupun dah banyak membaca 😂 #pleasehelp #firstmom #firstbaby

2 Các câu trả lời

anak pertama saya sehari over due, saya tak serah diri sbb tak tahu, saya byk berjalan smbl mkn tergerak hati scan check posisi baby ,, terus doc beri letter emergency mlm ni juga, blk rumah gentar tak rasa sakit , tp serah diri dpt tahu bukaan 4cm. Terus masuk labour room utk normal delivery alhamdulillah went thru, mmg sakit contraction bermula lepas doc pecahkan air ketuban dan mskkan drip tahan sakit ,, bukaan bermula..pengalaman jahitan sesudahnye..duk sehari di hosp pastu discharge. Anak kedua ni saya rasa gentar selepas gap 7 tahun nie..dan symptom tak sama, ada false contraction dan sakit pelvic bermula dari 30 week jd dinasihati doc jgn squat dan jgn rajin berjalan sbb kekuatan pelvic tak spt anak pertama dah...jd kini tak bersenam rasa btr kit kat pelvic..sdg menantikkan masa tkt terasa pengalaman kedua nanti.. sbb dah pernah rasa utk anak pertama kan. Tawakal aje mudah mudahan allah permudahkan, berdoa aje.